Sabtu, 10 Disember 2011

My Diaper Bag!!

Spt yg diwar2kan dlu,akhirnya siap la jugak diaper bag yg nk wt dlu..Niat mula nk wt Hip Mama Bag tp disbbkan keadaan yg xmengizinkan sy just wt simple diaper bag nih utk di bw ke spital nt.. Mcm pnh tgkkan...
Sy copy kt sini.. Tp  ada kecacatan skit pd bag sy almaklum la sy mommie bru blajaq xkhatam lg..
Sy dh xlarat sbenaqnya nk ngadap pc lama2..Tp dh katakan..mst dikota!! sy pun tgal 40hari je nk meletup tp skit tarak dh terasa nih.. Kaki pun dh surut bengkaknya.
O.K xmo ngarut byk2.. Sy namakan bag ni J.S.I Diaper Bag sbb rupa xmcm pattern yg ditiru..
Luarannya rupa gini..Biasa2 ja.Xpdai nk quilt bagai..

Ni plk bhgn dlm..Ada 2 tpt ltk pampers 2 tpt ltk brg2 baby & kt tgh2 leh taruh bju baby & mommie stuff

Rabu, 19 Oktober 2011

Sling Bag - Fresh from the OVEN!!

Salam.. Bertemu lg d pg yg sunyi sepi ini di temani bunyi2an cengkerik & yg 'pelik2'. Pg nih sy dh bjaya siapkan 1 sling bag@bag selepang yg slalu sy gunakan dulu msa sekolah menengah.. Sy mmg penggemar bag sling nih tp sejak2 ber-anak, sy jarang guna(dsbbkan sumenya dh di amik oleh adik sy).. Akhirnya tercipta 1 utk sy hasil kja tgn sdri..MMG MEMBANGGAKAN hE..He..heee ada nada PERASAAN cketkan..kan..kan.. Sbb utama yg sy wt beg ni sebenaqnya ada ceghita.. Sumenya krn nk wt langsir, sanggup sy terkejar ke Bukit Jambul nk cri Kain kt KAMDAR lpas bli sgah sekejap nk lepas gian main game.., al maklum la kuaq ber 2 ja xbw anak.. Nk d jdikkan ceghitanya sy pi tgai beg syiling yg mengandungi sgala mak nenek brg penting dlm tuh..Bkn xdak handbag nk bw tp handbag bsq sgt, sy xmo la bw tkut jdik sasaran penyamun..Tp len plak yg jdik,beg sekecik tuh pun depa nih nk sambaq!! Geram sungguh la sy..
Sbb tuh la sy jhit 1 bag selepang nih,senang sy gantung kt badan sambil dukung anak.. Owg nk sambaq pun xdankan.. Cukup la sy merapu pg nih dh ngantuk nih.. La nk tunjuk rupa 'KUIH' yg bwu kuaq oven nih.. 
 HA nI DIA!!
Mals nk seterika sbb dh letih sesgt..

Selasa, 18 Oktober 2011

ITTY BITTY utk NUR SYIFA INSYIRAH

Entry kali ni masih berkisar baby dress lg sbb sy masih xjumpa kain utk wt beg lg insyaallah akan bertemu jua nt!! Dress nih sy wt utk anak kwn sy, dh janji lama dh tp dlu xbran nk wt sbb anak dia kcik sgt.. Nt salah ukuran rugi ja wt perhiasan!
Dsbbkan sy xde model lain so PERMATA HATI sy ni lah sbg ganti wlaupun dia sbenarnya adalah baby BOY!!
Klu dh LELAKI2 jugak.. Maskulin g2!!

Tgh excited tgk RODA2 KL

Ni la rupa itty bitty dressnyerrr..

Sabtu, 15 Oktober 2011

Itty Bitty Dress BY J.S.I

Finally siap gak dress nih..Sy ni serabut cket slalu cadang wt bda lain, jadiknya  bda lain! Asalnya nk wt halter dress tp xreti2 lg nk wt kolarnya so onhold lama gak la..dr sblom pregnant smpai la dh 6bulan! Itty Bitty nih sy tiru dr 1 blog klu xslap made by rae kot!!
Beginilah hasilnya...,
Hasilnya amat tidak memuaskan hati krn mata ngantuk sesgt!!

Rabu, 12 Oktober 2011

DIAPER BAG - On Going Project -Oopss..APA DH JADIK??

Assalammualaikum.. Selamat tgh ari & salam 1malaysia!!
Mood hari ni nk jahit DIAPER BAG utk kgunaan sy nk p spital nt.. But ada 1 prob la plak, sy masih xdpt crik kain yg cantik nk wt bag.. Masih tercarik2 printed cotton yg menarik..tertarik & semestinya MMG D BOMB!!
Awat la susajh sgt nk crik kain yg camtuh kt sini.. Puas merayau dh ni, dok npk kna wt guna kain 'biasa2' la..
Erm..apa2 pun tgu je la sy post pic beg tuh nt!!
Ha.ha..ha.... Asal mulanya mmg sy nk wt DIAPER BAG, tp len plak yg jdik sbb kain yg di crik masih xku temui..Akhirnya yg nih yg jdik..kain yg di beli kt KAMDAR. Kain rosak sbb tuh sy bli dia jual RM1 ja dekat2 1/2m gak la.. Bleh la takat nk wt tote beg camnih!! Sy namakan Bag ni DIANA HOBO edisi J.S.I sbb sy ubah xikut style Diana Hobo yg btoi.. He..he..he...
COPYCAT sgt x?? Main belasah tiru je!!!

Sabtu, 8 Oktober 2011

DIY - Mama LoVe to SEW baby StuFf: Baby Footies - RE-Post

DIY - Mama LoVe to SEW baby StuFf: Baby Footies - RE-Post: Blog ni actually bwu lg sy wt, sy dh ada 1 lg blog tu caca marba sket so sy wt 1 lg blog mmg spesel utk sewing ja.. Ni la antara baby boot...

Baby Footies - RE-Post

Blog ni actually bwu lg sy wt, sy dh ada 1 lg blog tu caca marba sket so sy wt 1 lg blog mmg spesel utk sewing ja..
 Ni la antara baby bootie yg dh siap utk anak ke2 sy nt

Ada 2 lg yg masih tergantung.. Masalah utk mdptkan kain yg cantik.. nk bli on9 tkot lak nt xpuas ati bla dh smpai..
Tp bg sesiapa yg pnh npk pattern ni mst tau kt mna sy dpt tutorial ksut baby nihkan..kann....

Rabu, 28 September 2011

116 Days to go!!!

Hmm..tinngai 116 ari lagi sblom baby bru kuaq,setakat ni xbyk persiapan yg aq wt melainkan ksut,segala barut kain bedung ng lampin kain blom wt lg! Time nih mood xmenentu sat nk jhit sat xmo sbb gangguan dr si kecilku chak..chak nih!!
 Memandangkan barut sirhan masih elok tersimpan, aq ingat xpyh wt kot.klu nk wt pun mungkin dlm 2 lg ja.
Cuma bedung ka nk bli ng baju dlm 5lai sbbnya baju sirhan masa newborn cuma ada 3 je yg len sume dia guna smpai ke la ni..BAYANGkan..pandai x aq plih bju utk anakku!! Sirhan msa bru lahir mmg kcik sgt tp xsangka dlm msa sebulan ja dia dh npk mcm baby 4bln!! Sbb dia ank sulung aq xbpe tau sgt nk beli mcm mna so aq crik bju yg 0-6month punya tp dia belasah smpai la nih dh setun 6bln..

Google+ Followers