Isnin, 24 Jun 2013

Kurung Modern!!

Mama Punya!!

Gamak ke Sirhan nk pkai??
Akhirnya..Nak seribu daya xmau seribu dalih!!!! Siap gak projek diri sendiri. Selalunya mmg xpnh siap bila kata nak menjahit untuk sendiri, kesiankan..N jadik gak baju melayu utk Sirhan..malangya plak..(still ada malangnya BURUK buat diriku) leher utk baju melayu tu dh mcm leher baju kurung.. Maknye pun bkn pdai sgtkan..akhirnya gitu la jdiknya!! if ada sesapa yg tau mcm na nak cara ptong leher baju melayu utk budal pls3...habaq mai sat naaah!! 
Ok la yerk..wt masa ni yg tu jerk yg dah siAp!! Ada lg 3 projek yg menunggu di belakang,, jdik.. TUNGGUUUU...

Jumaat, 21 Jun 2013

Kurung Moden

RM4.80/m dr KAMDAR
Buah tgn bru selepas peplum! Yg bestnya baju ni dh nk siap..Yeayy!! At last ada gak project diri sdri yg berjaya! D sebalik yg best, ada gak yg xbestnya!!!! Pola ni pun sy bli gak TAPI size masalah!! Sy dh bg ukuran sdr tp masih lg besar dr yg sepatutnya.. Ni la padahnya bla xpercaya pd dri sdri.. Bknnya xpdai draf pola..cuma takut salah draf!! Sebelum ni pun dh penah wt cuma slalu penyakit was2 ni dtg menyerang bla mood menjait tu dtg... Last skali sy belajaq kt sini. Skang ni nk try plak bli pola Jubah Princess Line kt Sini.
Yg tu nk wt kak mak sbb dia dh lama suh sy wt cuma sy byk bg alasan kt dia sbb tu la..PENYAKIT WAS2.. okehh pgilan pulau dh ni.. Insyaallah lg 2-3 ari sy dtg menjenguk... Peaceeeeee

Khamis, 30 Mei 2013

Peplum..oh.. PEPLUM!!

Mood menjahit dh dtg blik..semakin ari semakin terror la cket..(cehh Perasaan Btoi!!)
Tahap progres jahitan pun semakin ok, ye larr sblom ni klu jahit je mst skrat2! at last bju tuh..xbsiap pun!! :-)
Harap yg di tempah owg ja yg siap..^-^
Peplum yg x berupa PEPLUM!!
Ha...tu laa peplum yg dok bersusah payah ari tuhh! Xtau la knp jd mcm ni..atau mgkin sbb jenis FABRIK..atau pun salah cara potong kain??? Cheq sgup bli pola sbb nk try my own wt baju peplum nih.. Sygnya xbpe mjadi!! Tp xpe..CHAIYOK2 MamaSue!!
Next time nk cuba lg tp nk tukar fabrik satin plak..Sj nk bunuh dirikan..

Peace y'all!!

Khamis, 16 Mei 2013

I,m BACK!!

Assalamualaikum.. Lama sudah xberupdate en3 ni..Lupa password n bz ng anak2 sama! Bila xupdate paham2 je la mst dh byk xtvt yg dh bjln kan.. Sepanjang xupdate ni bwu siap wt telekung!!  (siap SULAM sj la) ka..ka..ka... Klu nk tau projek telekung tu sbnaqnya dr TAHUN 2012 smpai la 2013 xsiap2!! D mnakah silapnya????
ha..ha.., ni yg best ni!! Owg buat kja smpai abis sy wt kja separuh2.Mcm biasa slalu bla ada projek yg xsiap sume akn point finger kt SI MANJAku cak..cakk!!

Google+ Followers