Rabu, 11 November 2015

Assalamualaikum..Salam penuh keCERIAan!! Harini happy sgt sbb our 'Pwincess' dah kebah dr demam panas.. Alhamdulillah  Ayat karang 2ari lepas, hu..hu..huuuu


Smlm dah post pasai barut, harini diaper  stack pulak! Ni adalah kali ke 2 jahit stacker. Yg 1st hari tu, Allahu Akbar.... huduh pianggg!!


Dah siap berisi pampers u'ollss..


Actually bole buat mcm2 pattern, tp sbb pattern ni pnh failed buat so repeat la lg skali. Xpe, anak mama baru 1.3y jauh lg perjalanan ng pampers ni..
Kang nt bole sambung ng baby baru pulak
kihh..kihh.kih
Ni close up rupa dia

Pampersku di hutan rimba tajuk di beri


Next pattern nk letak zip pulak.. tp tu la, masalah nk mendapatkan corak yg cun tu masalah ckit,
beli n9 nih xpuas sbb xdpt nk belek, nk tenung kain. Huu..huu

O.K da letih nk menaip, lg plak my 'pwincess' xbrp sihat lg. Ni pun curi2 time nk hapdet!

Chioww cin cauuu..



WithLove,
MamaSue























.,.

Isnin, 9 November 2015

Barut Bayi

Assalamualaikum.. Berjumpa lg kita mlm ni.., bila dah start bloging asik2 nk update kan! ni kejadian bulan lepas.. Tempahan dr kawan, last minit datang n dapat siapkan 7pcs ja sbb kain xckup
 hihihii..
1pcs mama cas RM6

Rare x design?? Hihiii Salah pattern


Ikutkan hati nak ja sulam ats barut ni..nak lg rare"kan" dia, tp masa xckup dah. Customer pun dah nk meletup (beranak la tuhh)
Tersilap beli tali..hentam saja lahh 

Mcm2 ada..
Percaya x?? Semua tu guna kain perca ja.. Oh my.. sebenaqnya byk lagi hasil tangan mama yg lain. Xjumpa dah pic tu sume..

O.K nk habaq tu ja.. Choww


With Love,
MamaSue

Ahad, 8 November 2015

Projek Dalam 'Kesenyapan'ku (tediaa..kesilapan dlm Bahasa)




Ini la hasil mengkala ke'diam'anku.. actually xla diam sgt!! heboh abih kt dlm pesbok nu haa
Hiihii, aci ka xupload fb bila menjait?? Uihh kuat sungguh penangan dajeii kamera mata 1 tu..




Haa..ni part paling best! Nak buat kt anak dara tp tersilap ukuran muat kt anak teruna L.O.L
 Jadi rojak dah.. hat ni ja bole siar pun! Projek ongoing skang projek utk butik..xleh nk upload nt kena saman, jenuhh mama nk bayaq
yg dok ada skang pun xterbayaq kuangg..kuang..kuangggg
Yg ini 'short pant' milik abang long Sirhan. Utk abg ngah ada jugak tp xdan snap

Yg ni hasil belajar baru2 ni..Nursing Blouse
 Baju nursing ni sebenaqnya p belajaq utk butik sendiri..maklum la kan, kata dah terror (horror ada la
huu.huu)
Gagah nuhh, p belajaq kt kampung halaman (jauh ka Kulim tu? Kentot pun dengaq kan..) dek kerana nk realisasikan impian buat baju menyusu yg trendy
Ha..dah ada kt ank teruna haruss la ada utk my 'Pwincess QisQisy'
O.K yg ni bkn ilham sendiri..yg mama beli kt Etsy pattern Bloomers ng Tops. Tapi tops dia xsiap pun sbb kain xdak L.O.L
tu pun gagah buat guna kain perca sarung tilam..
Bole la kan..terlebih kretips

SYS..

With love,
MamaSue

Setelah sekian lama menyepi..

Yeayyy.. Im back!!! Syukur ke hadrat Ilahi dipanjangkan umo utk kembali bersiaran.
Diam2 ubi berisi org tua2 kata, mama dah pun bertambah ahli jemaah.
Yalakan..last mama update buat baju peplum tu masih lagi bekerja sementara, mana nak p tau skang dah ada 'anak dara' yg makin kembang mekar kt taman. hihihiii
Ya, mama dah dpt baby girl yg di nanti2kan..
Semakin galak sebenaqnya dok buat baju kt dia, tp bole pulak lupa kt tempat mama bersarang ni..xpa nanti mama update la nahh..

Sekalian mama bole la tempek2 tuto kt sini..maklum lahh, dah semakin hebat menjahit (hat nihh xleh blah) dok belajaq lagi kali ni dh ada tok guru..kihkihkihhh

O.K la sat2g mama upload la mna yg sempat. Choww lu!!

Bubyeee..


With Love,
MamaSue
Tadaa..ni la 'Pwincess' mama..

Google+ Followers